maanantai 20. toukokuuta 2013

Vuohenputkiviikko: Pannukakkurulla pestotäytteellä

Miltei päivälleen kolme vuotta sitten kirjoitin vuohenputkipestosta. Tänään sen käyttö sai uuden kohteen, kun Ravintolapäivän pop up -ravintolaa varten kerättyjä nuoria vuohenputkenlehtiä jäi iso kulhollinen käyttämättä.  Jauhoin ne karhunlaukan, ruohosipulin ja muiden ainesten kanssa pestoksi ja tein pannukakkurullan.


Valmistusohje

6 dl maitoa tai soijamaitoa
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
suolaa
rasvaa

Sekoita ainekset ja jätä taikina turpoamaan. Mysi Lahtinen, jonka keittokirjasta ohje on peräisin, suosittelee kuumentamaan uunipellin uunissa, lisäämään sille nokareen voita ja kaatamaan taikinan pellille, kun voi on sulanut. Minä tein toisin: vuorasin uunipellin leivinpaperille ja kaadoin taikinan siihen. Taikinaan kannattaa tässä tapauksessa lorauttaa hieman öljyä, jotta pannukakku irtoaa helpommin leivinpaperista.

Paista 225 asteen lämmössä, kunnes pinta on kauniin kupruilevan ruskea. Anna vetäytyä hetki.

Levitä reilu annos vuohenputkipestoa pannukakun päälle ja rullaa se kääretortun tapaan. Leikkaa terävällä veitsellä annospaloja. Maistuu hyvälle niin lämpimänä kuin jäähtyneenäkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti