torstai 1. syyskuuta 2011

Kesäkurpitsanlehti muuttuu pestoksi

Keväällä pestossa maistuvat vuohenputki ja karhunlaukka, nyt syksyn kynnyksellä kannattaa käyttää hyväkseen rehevästi kasvavan kesäkurpitsan lehtiä. Yhdestä nuorehkosta lehdestä tulee helposti kupillinen pestoa.




Ohje
1 kesäkurpitsan lehti
nippu ruohosipulin ja kiinansipulin varsia
1 valkosipulin kynsi
1 dl auringonkukan siemeniä
1 dl oliiviöljyä, myös rypsiöljy käy
(yrtti)suolaa

1. Suikaloi tai paloittele lehti ja ryöppää se muutaman minuutin ajan mikrossa tai kiehuvassa vedessä. Lehti säilyttää kypsänäkin rakenteensa ja värinsä.

2. Sekoita lehti ja muut ainekset ja hienonna pestomaiseksi massaksi.

3. Mausta suolalla. Parhaalta maistuu itse tehty yrttisuola, johon voit käyttää esimerkiksi kuivattua lipstikkaa, ruohosipulia, timjamia ja mäkimeiramia.

4. Tarjoa pastan tai perunoiden kanssa. Nokare pestoa maistaa myös höyrytetyt pavut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti