torstai 11. elokuuta 2011

Paahdetut kesäkurpitsat ja oliivitahna

Kesäkurpitsakausi on huipussaan ja sadolle on keksittävä uusia käyttötapoja. Kokeilin kestoherkkuani grillattuja kesäkurpitsaviipaleita tällä kertaa oliivitahnalla höystettynä.


1 pienehkö kesäkurpitsa
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
koristeluun basilikanlehtiä

oliivitahnan ohje löytyy esimerkiksi Yhteishyvän resepteistä

Leikkaa kesäkurpitsa vinottain viipaleiksi ja "hiosta" ne suolalla. Kuivaa pintaan noussut vesi talouspaperiin ja grillaa viipaleet. Voit myös paahtaa ne kuivalla valurautapannulla.

Asettele grillatut viipaleet tarjoiluastiaan, ripottele niiden päälle valkosipulisilppu ja mustapippurirouhe ja liruta hyvää oliiviöljyä. Laita jokaiselle viipaleella reilu teelusikallinen oliivitahnaa. Tarjoa heti kun kesäkurpitsat ovat vielä lämpimiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti