Tofu ja sitruunaruoho keskittyy pääasiassa kiinalaiseen ja thaimaalaiseen ruokaan suomalaisin vivahtein. Suomalaisen kalan, sienien ja omien yrttien maut kietoutuvat aasialaisiin makuihin.
lauantai 23. huhtikuuta 2011
Kookossokeri maustaa omenapiirakan
Pääsiäisen omenapiirakassa kohtaavat happamahkot omenat, suloisen makuinen kookossokeri ja kaneli suoraan kanelitangosta raastettuna.
Piiraan pohja on kaupan pakastealtaasta.
Kookossokeria tähän piirakkaan käytin puolisen desilitraa. Se ei ole kovin makeaa - tai sitten maun pehmeys häivyttää makeuden. Kuvasin piirakan ennen paistamista. Kookossokeri on vuoltu terävällä veitsellä sokeripaakusta piirakan päälle.
Kookossokeria löytää Suomessa ainakin erikoiskaupoista. Meidän sokerimme on peräisin bangkokilaiselta ruokatorilta.
Kookossokeria saadaan kookospalmujen kukista. Maultaan se on makeutusaineiden aatelia, kirjoittaa Juhana Harju Uuden Mustan blogissa. Toinen kookoksesta saatava sokeri, palmusokeri puolestaan tehdään kookospalmujen mahlasta (http://thaifood.about.com/od/recommendedreading/a/coconutsugar.htm)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti