Krepit, palačinka, injera. Ohuet taikinaletut, joissa on suolaista tai makeaa täytettä, ovat tuttuja monessa ruokakulttuurissa.
Lettutaikinaan tarvitset:
5 dl maitoa / soijamaitoa / vettä
reilut 2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 rkl rypsiöljyä
suolaa maun mukaan
Sekoita ainekset ja anna taikinan turvota 15 minuuttia.
Meillä syntyi puolivahingossa välimerellinen täyte. Tarvitset sitä varten:
1 pkt fetaa
jotain tummanvihreää lehtivihannesta (minä käytin hyvänheikinsavikkaa kasvimaan nurkasta)
1 dl mustia oliiveja
10 cm pätkä purjoa, pieneksi silputtuna
sileälehtistä persiljaa
1 rkl tuoretta salviaa pieneksi silputtuna
Kypsytä lehtivihannes kevyesti esimerkiksi vesitilkassa mikrossa. Silppua se ja muut ainekset, sekoita täyte ja mausta tarvittaessa ripauksella yrttisuolaa.
Levitä täyte letuille, kääri ne rullalle ja ripottele päälle juustoraastetta. Kuumenna uunissa noin 10 minuuttia kunnes juusto sulaa.
Purjo tekee tästä täytteestä erityisen hyvää, sanoi (ruoka)kriittinen tyttäreni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti