maanantai 21. kesäkuuta 2010

Maalaissalaatti saaren tapaan

Ruokablogi kituu, kun bloggaajan aika menee puutarhatöissä ja niistä kirjoittaessa. Kaksi harrastusta kuitenkin yhtyy, kun kasvimaalta voi hakea tuorettakin tuoreempaa salaattia. Tänä iltana sitä käytettiin ruokaisaan maalaissalaattiin.

Ainekset:
erilaisia salaatinlehtiä (punalehtistä, lievästi kitkerää, perusvihreää)
kevätsipulia tai ruohosipulia, pieneksi silputtuna
1-2 tomaattia viipaloituna
1 dl ituja
1 dl auringonkukansiemeniä
4 viipaletta maalaisleipää paahdettuna ja paloiteltuna
1 prk tomaattiin säilöttyjä sardiineja
1 rkl oliiviöljyä
loraus valkoviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja mustapippuria


Hiero salaattikulho valkosipulilla. Sekoita ainekset ja lisää oliiviöljy, etikka sekä mausteet. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti