sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Papu-punajuurisalaatti

Marraskuisen sunnuntain lounas kaipasi lisuketta riisille ja kanalle. Kotoa löytyneistä aineksista syntyi tummanpunaisen puhuva papusalaatti. Sen värit toistivat punaviinin ja vihreän curryn sävyjä. Inspiraatio kannattaa saada edellisenä iltana, sillä pavut vaativan yön yli liotuksen.






2 dl kidneypapuja
1 pieni punasipuli
2 keskikokoista punajuurta
pari kevätsipulin vartta
pala parsakaalia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl viinietikkaa


Liota pavut yön yli, keitä noin tunnin verran kevyesti suolatussa vedessä ja jäähdytä. Kypsytä punajuuret kevyesti esimerkiksi mikrossa (900 w teholla kolme minuuttia), samoin parsakaali.Viipaloi sipuli.

Paloittele kasvikset ja sekoita tarjoilukulhoon papujen joukkoon. Sekoita joukkoon öljy ja viinietikka. Lisää viimeiseksi silputtu kevätsipuli.

Maistuu mainiosti thaimaalaisen vihreän curryn lisukkeena, vaikka perusmaut tulevatkin eri ruokaperinteestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti