keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Kananmuna-kasviskeitto

Thaimaalainen ateria on erilaisten ruokalajien ja makujen yhdistelmä. Tulinen kaipaa kaverikseen mietoja makuja, makea hapanta. Myös värit täydentävät toisiaan.




Mukavan miedon keiton saa jääkaapin vihanneslokeron antimista ja kananmunista. Gaeng jued kai -nimellä tunnettu keitto sisältää Thaimaassa myös possunlihaa, mutta maistuu mainiolta ilman sitäkin. Tarvitset sitä varten:

2 rkl kasvisöljyä
4 valkosipulin kynttä silputtuna
1 punasipuli viipaloituna
1,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
4 kananmunaa, rapeaksi paistettuna
250 g tofua (tai lihansyöjille possua suikaloituna)
2 – 3 rkl kalakastiketta
2 dl kaalisuikaleita (valkokaali, kiinankaali tai mieluiten shanghainkaali) tai vihreää paprikaa
2 kevätsipulia tai ruohosipulin varsia
tuoretta korianteria

Kuumenna wokki, lisää öljy ja paista valkosipulisilppu kullanruskeaksi.

Sekoita kananmunien rakenne varovasti ja paista ne rapean ruskeiksi. Mausta tilkalla kalakastiketta. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Lisää keittoastiaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kuumenna.

Sekoita joukkoon tofu ja kananmunat. Sekoita ja anna tofun imeä pari minuuttia liemen makua. Lisää sipuliviipaleet, kaalisuikaleet ja kevätsipuli. Anna poreilla 1-2 minuuttia ja nosta liedeltä. Kaali ja sipuli ei saa pehmetä. Lisää lopuksi valkosipulisilppu ja tuoretta korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti