sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Paistetut thainuudelit

Paistetut nuudelit thaimaalaiseen tapaan ovat hyvä arkiruoka sellaisenaan tai monen ruokalajin aterian osana.




Pad thai
2 rkl kasviöljyä
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 pieni punasipuli viipaloituna

250 g vehnä- tai riisinuudeleita
100 g rapeaksi paistettua kiinteää tofua

1 paprika
(1 rkl kuivattuja katkarapuja)
1 paistettu kananmuna

1 rkl kalakastiketta
1 rkl palmusokeria (tavallinenkin käy)
ripaus jauhettua chiliä
(1 rkl tamarinditiivistettä) 1/2 limettiä

1 dl mungpavun ituja
kevätsipulia tai ruohosipulia
1/2 dl paahdettuja pähkinöitä murskattuna
tuoretta korianteria


Valmistelevat työt:
- Silppua ainekset. Paista tofukuutiot ja kananmuna, paahda pannun jälkilämmössä pähkinät kevyesti. Kypsennä nuudelit pussin ohjeiden mukaan. Vehnänuudelit yleensä keitetään, riisinuudelit liotetaan kuumassa vedessä.  Valuta hyvin.

- Sekoita mausteet erillisessä astiassa: kalakastike, palmusokeri, chili ja  limetin mehu.


Kuumenna wokki, lisää kasviöljy. Paista valkosipuli kullanruskeaksi, lisää sipuli ja paprika. Kääntele niitä hetki. Sekoita joukkoon kiinteänkypsät nuudelit, sekoita varovasti. Lisää joukkoon mausteliemi ja kääntele taas.

Sekoita viimeksi mungidut ja ruohosipulisilppu.

Perinteiseen pad thai -annokseen kuuluvat katkaravut: kuivatut antamaan suolaisuutta, tuoreet meriruoan makua. Voit paistaa tuoreet katkaravut kevyesti valkosipulisilpun kanssa. Tamarindi on Thaimaassa olennainen makuvivahde, mutta ilman sitäkin pärjää hyvin.

Koristele korianterin lehdillä ja limetin puolikkaalla. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti