lauantai 24. maaliskuuta 2012

Sitruunaruoho maistuu kalapullissa

Muutama viikko sitten ruokaillassa tekemämme burmalaiset korianterilihapullat antoivat idean aasialaisvivahteisiin kalapulliin.


500 g jauhettua kalaa (tässä käytetty lohi-haukiseosta)
1 kananmuna
3 valkosipulin kynttä
1 pieni punasipuli
1 kuivattu chili
nippu persiljaa
1 sitruunaruohon varsi
1 rkl kalakastiketta
(1 limetin mehu)

Murskaa valkosipulin kynnet, paloittele sipuli ja jauha ne hienoksi seokseksi yleiskoneella chilin kera. Silppua persilja ja sitruunaruohon varsi terävällä veitsellä hienoksi silpuksi. 

Sekoita kala, kananmuna, mausteseos, mausta kalakastikkeella (ja limetin mehulla).

Pyörittele taikinasta reilun kokoisia pullia ja asettele ne uunipellille tai laakeaan vuokaan. Kaada vuoan pohjalla 1/2 litraa vettä. Paista noin 200 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Tarjoa kevyesti kypsytetyn porkkanan ja fenkolin kera. Paahdettu munakoiso sopii seuraan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti