keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Burmalaista kotiruokaa: liha- ja tofucurryt


Possu-perunacurry

Ainekset (4 hengelle):

400 - 500 g sianlihaa
4 perunaa
1 sipulia
1 valkosipuli
2 sitruunaruohon vartta
1 galangaljuuren pala (4-5 cm)
kaffir-limetin lehtiä (saa aasialaisista kaupoista)
ruokaöljyä paistamiseen
kalakastiketta
suolaa

Possucurry alkaa olla valmista, vielä tarvitaan limetin lehdet.
Paloittele kaikki ainekset: possunliha suikaleiksi ja perunat suupalan kokoisiksi paloiksi, sipuli ja tomaatit lohkoiksi. Valkosipuli silputaan pieneksi, kuorittu galangal siivuiksi ja sitruunaruoho noin 4 cm pätkiksi. Niiden rakenteen voi murskata veitsen kamarapuolella, jolloin maku irtoaa paremmin.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää sipulit, galangal, sitruuna ja possunliha. Kääntele lihapaloja, anna kypsyä.

Lisää perunakuutiot ja noin 1 dl vettä, kypsytä keskilämmöllä varovasti sekoitellen kunnes neste on imeytynyt ja perunat ovat sopivasti pehmenneet. Mausta kalakastikkeella ja tarvittaessa suolalla. Lisää viimeiseksi limetin lehdet. 

Tarjoile höyrytetyn jasmiiniriisin kera.

Lihan voi korvata rapeaksi paistetulla kiinteällä tofulla. 

Tofucurry

Ainekset (4 henk.)

1 sipuli
3 tomaattia
1 pkt kiinteää tofua
4 kananmunaa
200 g (pitkiä valkeita) mung-pavun ituja
ruokaöljyä paistamiseen
osterikastiketta, suolaa 

Valmistus
  1. Paloittele sipuli ja tomaatit. Viipaloi tofu poikittain.
  2. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita varovasti rakenne rikki.
  3. Kuumenna öljy, paista munaseos molemmin puolin. Nosta pannulta ja leikkaa suikaleiksi.
  4. Lisää pannulle hieman öljyä, paista tofu rapeaksi. Nosta pannulta ja leikkaa suikaleiksi.
  5. Lisää pannulle sipulit ja viimeksi tomaatit, sekoita joukkoon tofu- ja munasuikaleet.
  6. Mausta osterikastikkeella, suolalla ja anna kypsyä noin 5 minuuttia.
  7. Sekoita viimeiseksi joukkoon idut. 


Tarjoile jasmiiniriisin kera. Tofucurryn lisukkeena voi käyttää chilikastiketta.


Jälkiruuaksi sopii kookoshyydyke, jossa hyytelöimisaineena on käytetty agaria. Valmiita kookosagarjauheseoksia saa aasialaista kaupoista. Kokeilunhaluinen voi testata Appon's Thai Food -blogin ohjetta http://www.khiewchanta.com/archives/desserts/jelly-agar-recipes/salty-sweet-dessert-ta-ko.html




Ruokaohjeet: Hla Han, kuva UN Women Porvoon ruokaillasta 5.3.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti