lauantai 27. helmikuuta 2010

Grillatut paprikat

Iltapala tapasbaarissa innoitti tekemään viikonlopun synttärijuhliin pöydän täyteen Välimeren alueen pikkuruokia, joita söimme nepalilaisen naan-leivän kanssa. Grillatut paprikat olivat yksi herkuista.

 

Se on helppo, nopea ja maukas alkupala tai tapas-pöydän annos.
Ainekset:
4 isoa paprikaa
1 pullea valkosipulin kynsi hienoksi silputtuna
loraus hyvää oliiviöljyä

Huuhdo paprikat ja paloittele ne pitkittäin 4-6 lohkoon. Lado lohkot uuniritilälle, jonka alle tulee uunipelti. Paahda tai grillaa paprikoita kunnes kuori mustuu. Nosta uunista jäähtymään.
Irrota mustaksi kärähtänyt kuori ja leikkaa paprikat suupaloiksi. Asettele ne tarjoiluastialle, ripottele päälle valkosipulisilppu ja lorauta annoksen päälle oliiviöljyä. Paprikat makeutuvat grillatessa eivätkä kaipaa oliiviöljyn ja valkosipulin lisäksi muita mausteita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti