lauantai 9. tammikuuta 2010

Sitruunaruoho kohtaa silakan

Vaikka joulu on ollutta ja mennyttä, maustesilakoita voi syödä edelleenkin. Tässä joulun alla kehittämäni etikkasilakoiden ohje:


500 g silakkafileitä

Marinointiliemi:
3 dl vettä
1 dl etikkaa
1 rkl suolaa

Sekoita marinointiliemen ainekset ja liota silakkafileitä siinä yön yli viileässä.

Mausteliemi:
2 sitruunaruohon vartta parin sentin pätkiksi leikattuna
1 limetin mehu ja raastettu kuori
3 valkosipulin kynttä
1 dl sokeria
2 dl vettä
1 dl valkoviinietikkaa

Kuumenna vesi, liuota sokeri siihen ja lisää etikka, limetinmehu ja kuoriraaste. Anna jäähtyä. Nuiji tai painele veitsen varrella sitruunaruohon palasia, jotta niistä irtoaa mahdollisimman paljon aromia.

Asettele lasitölkkiin kerroksittain silakkafileet ja sitruunaruoho. Kaada täysin jäähtynyt mausteliemi päälle.

Anna maustua kylmässä 1 - 2 päivää. Säilyy jääkaapissa noin viikon.

Silakan maustuessa voit tehdä matkan thaimaalaiselle ruokatorille http://www.flickr.com/photos/thai-food-blog/sets/72157622704727771/show/

Sitruunaruohon kuva on The Conscious Kitchen -blogin pitäjän  Emilie Hardmanilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti