keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Tervetuloa tofun ja sitruunaruohon maailmaan

Mietin uudelle blogilleni nimeä, joka kertoisi kahdesta meille tärkeästä aasialaisesta ruokakulttuurista. Kauaa ei tarvinnut pohdiskella: tofu on Kiina ja sitruunaruoho Thaimaa.

Viimeisten kahdentoista vuoden aikana tofua on nostettu pöytään milloin missäkin muodossa. Puoliakaan resepteistä en ole kirjoittanut muistiin, mutta uusia sovelluksia syntyy samaa tahtia kuin entiset unohtuvat.

Sitruunaruoho ryydittää thairuokaa ja maustaa suomalaisen kalan. Oman arominsa antaa kesäisin kasvihuoneessa tai – kuten tänä kesänä – avomaalla kasvava suomalaisversio. Vaikka sen versot jäävät ohuiksi, maku on voimakas. Sitruunaruohoa kasvoi myös pihallamme Himalajalla.

Blogi elää kokkaamisemme tahtiin, alussa ehkä vilkkaamminkin, kun saan reseptit keräiltyä varmuuskopioilta yhteen paikkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti