maanantai 26. lokakuuta 2009

Kurkkua ja kuivattua tofua

Aasialaisista ruokakaupoista löytyy kätevä ruoka-aine hamsterin ruokakaappiin: kuivattu tofu. Se säilyy pitkään ja on kevyttä kantaa. Kuivattua tofua on saatavissa sekä levyinä että bambunverson mallisina putkiloina. Meillä jälkimmäiset kulkevat tötterötofun nimellä.



Kuivattu tofu (tofu skin, dried beancurd, yuba or bean skim) tehdään keittämällä soijamaitoa ja kuorimalla pintaan nouseva proteiinikerros, joka kuivatetaan levyksi. Se imee ahnaasti makuja muista ruoka-aineista ja tekee ruoasta täyteläisen makuisen.

Kuivattu tofu sopii hyvin esimerkiksi kurkun kaveriksi. Tarvitset neljän hengen wokkiateriaan:


1 kurkku
50 – 100 g kuivattua tofua
1 valkosipulin kynsi
n. 1 rkl soijakastiketta
½ dl tofun liotusvettä
seesamöljyä


Ota vajaa puolet tofupaketin sisällöstä, riko tötteröt suupalan kokoisiksi paloiksi ja liota 20 minuuttia kuumassa vedessä. Silppua valkosipulin kynsi ja paloittele kurkku kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu tai wokki, lisää öljy ja hetken kuluttua valkosipuli. Lisää kurkkukuutiot heti kun valkosipuli muuttuu kullankeltaiseksi. Sekoita muutaman kerran, lisää tofu ja soijakastike. Kypsytä kevyesti, lisää vesitilkka ja juuri ennen tarjoilemista seesamöljy. Nosta heti pöytään.




1 kommentti:

  1. Mäkin olen jo nähnyt tuota, joten ehkä mä jonain päivänä alan kokeilla sillä - sitten pitää muistaa tää kirjoitus täällä. :-)

    VastaaPoista