maanantai 13. syyskuuta 2021

Kesäkurpitsavaahto

 

Mustalla lautasella pieniä sieniruoka-annoksia ja kesäkurpitsavaahtoa.
Jokaiselle puutarhurille tämä on tuttu tilanne: kasvimaalta löytyy liian isoksi kasvanut kesäkurpitsa. 

Keksin sille mainion käyttötavan sieniherkkujen illan kokkauksia kehitellessäni. Paahdetusta kesäkurpitsasta tehty vaahto on hyvä lisuke monenlaiselle aterialle ja toimii leivänpäällysteenä yhtä lailla kuin hummus. Cashew antaa sille makeutta ja tahini potkua.

Ainekset

  • iso kesäkurpitsa tai pari pienempää
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1–2 rkl tahinitahnaa
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl turkkilaista jogurttia tai vastaavaa kauravalmistetta
  • (tujaus chilikastiketta tai kuivattua chiliä)
  • (basilikaa)
  • oliiviöljyä

Valmistus

Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja poista siemenet. Ison kesäkurpitsan voi leikellä paloiksi. Levitä palat uunivuokaan tai -pellille ja lirauta oliiviöljyä päälle. Paahda grillivastuksen alla reilusti ruskeaksi niin että malto pehmenee. Anna jäähtyä.

Murskaa cashewpähkinät morttelissa karkeaksi rouheeksi.

Murskaa valkosipulinkynnet veitsen terän lappeella ja poista kuoret. 

Sekoita kaikki ainekset kulhoon ja surauta vaahdoksi sauvasekoittimella tai yleiskoneella. Makua voit vielä säätää chilillä ja basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti