Ainekset
2 naurista2 isoa perunaa
4 porkkanaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
noin litra vettä
1 kasvisliemikuutio
ripaus suolaa
(1 dl ranskankermaa)
kourallinen tuoreita mintunlehtiä
Kuori ja paloittele kasvikset.
Liuota liemikuutio veteen ja kypsytä kasvikset pehmeiksi liemessä.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
(Lisää ranskankerma.)
Lisää minttusilppu juuri ennen tarjoilua.
Maistuu mainiolle esimerkiksi porvoolaisen Leipä & Pojan juuritaikinasta tehdyn leivän kanssa.
Hei Leena!
VastaaPoistaTulen keittämään soppasi pienin muutoksin; lisään valkosipulia ja mintun sijasta koristelen persiljalla, jolloin saan sopivaa käyttöä omista kasviksistani. Silloin se on kyllä enemmän kotimainen (pernajalainen) kuin thaimaalainen versio!
Kiitos erittäin kivasta reseptiblogisivusta!
Hyvää syksyn jatkoa!