maanantai 4. helmikuuta 2013

Kookos-seesamirieska Sansibarin tapaan

Löysin Dar es Salaamista uuden leipäsuosikin. Seesami ja kookosmaito maistuvat litteässä, kuohkeassa rieskassa. Sansibarin seesamleipä, Mkate wa Ufuta, on lempeän maukas tuoreena. Se ei kaipaa mitään lisukkeita.


Leivästä oli jäljellä vain pieni pala, kun ehdin ottaa kameran esiin.
Surkein ruokablogikuva kautta aikojen.
Sen tekemistä voisi kokeilla Celtnet.recipes-sivuston ohjeen kanssa.

Ainekset

400 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2,4 dl kuumaa kookoskermaa
2,4 dl kylmää vettä
(1 tl jauhettua kardemummaa)
25 g kuivahiivaa
seesaminsiemeniä

Valmistus

  • Sekoita hiiva ja suola kulhossa, lisää hitaasti kylmä vesi. Sekoita jauhot taikinaan ja lisää viimeksi kookoskerma.
  • Alusta taikina muutaman minuutin ajan ja lisää tarvittaessa jauhoja. 
  • Ripottele leivinalustalle jauhoja ja jatka alustamista vähintään 15 minuutin ajan.
  • Siirrä taikina voideltuun kulhoon, peitä ja anna kohota lämpimässä vähintään kolme tuntia.
  • Tee taikinasta yksi iso tai useampia pieniä rieskoja ja ripottele seesaminsiemeniä niiden päälle. Siirrä ne leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä ainakin 60 minuuttia.
  • Paista 190-asteisessa uunissa ja paista kunnes muuttuvat ruskeiksi päältä ja pohja kumisee ontosti.
  • Voitele leivät kirkastetulla voilla (ghee) ja tarjoa kuumana.
Loistava välipala talvisen hiihtoretken jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti