sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Vihreä kanacurry


Gaeng keow wan gai

Vihreä kanacurry on thaimaalaisen keittiön klassikkoja. Sen tulisuutta pystyy säätelemään currytahnan määrällä. Thaimaassa vihreässä curryssa uiskentelee kourallinen pieniä, äreääkin äreämpiä chilejä, joita ei kannata puraista.


1 - 2 rkl rypsiöljyä
3 rkl vihreää currytahnaa

1 pussi kookosmaitojauhetta
3 dl vettä (tai 3 dl kookosmaitoa/kermaa)

300 - 400 g broilerin rintefileetä leikattua suupaloiksi
1 vihreä paprika
3 rkl kalakastiketta
1 rkl palmusokeria

3 - 4 limetin lehteä
1 punainen chili viipaleina
1 dl (makean) basilikan lehtiä (bai ho-ra-pa)

Kuumenna wokki, lisää öljy ja sekoita currytahna siihen. Tässä vaiheessa wokista kohoavat aromit saavat kokin köhimään.

Lisää vesi ja kookosmaitojauhe, sekoita hyvin.

Pudottele broileripalat kastikkeeseen, kypsennä hiljalleen kunnes liha miltei kypsää. Lisää paprikapalat. -- Aidossa gaeng keow wan gai'ssa käytetään viinirypäleen kokoisia thaimaalaisia minimunakoisoja, jotka imevät äreästi itseensä currytahnan maut. Suomessa niitä löytää aasialaisista ruokakaupoista.

Mausta kalakastikkeella ja chilillä. Revi limetin lehdet pieneksi ja lisää ne curryyn. Hetki ennen pöytään nostamista lisää joukkoon basilikan lehdet.

Tarjoa höyrytetyn jasmiiniriisin kanssa.

Vihreää currytahnaa löydät aasialaisista ruokakaupoista pussitettuna tai tavallisista ruokakaupoista maustekastikkeiden liepeiltä. Molempien isojen keskusliikkeiden maustesarjoissa on sitä lasipurkeissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti