lauantai 21. marraskuuta 2009

Inkiväärikanaa thaimaalaiseen tapaan

2 rkl ruokaöljyä
1-3 valkosipulin kynttä pieneksi hakattuna
1 rkl tuoretta inkivääriä, tikuiksi leikattuna
300 g kananrintaa, suupaloiksi leikattuna
1 rkl osterikastiketta
1 rkl kalakastiketta
1/2 tl sokeria
3 rkl vettä
1 sipuli, pieneksi silputtuna
2 kevätsipulia, sentin paloiksi leikattuna
sieniä (suppilovahvero, musta torvisieni tai tuoreita siitakesieniä)
korianterinlehtiä

Kuumenna öljy wokissa, paista valkosipulisilppu ja inkiväärit kullankeltaisiksi. Lisää kanapalat ja paista nopeasti (2-3 minuuttia). Lisää kala- ja osterikastikkeet, sokeri ja vesitilkka. Sekoita joukkoon sipuli ja sienet ja kypsytä 2-3 minuuttia. Ota pois liedeltä, koristele korianterinlehdillä ja tarjoile riisin kanssa.

Kuva hienosta inkiväärikana-annoksesta löytyy Royal Thai School of Culinary Arts'in kuvista Flickristä. RTSCA:n kuvia kannattaa kurkistaa muutenkin - mutta ei kovin nälkäisenä. Ne  kertovat thaikeittiön valtavasta visuaalisesta voimasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti