sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Lempeä tofu-nuudelikeitto

Thairuoka ei aina ole tulista, gang jeut todistaa sen. Lempeä keitto sopii hyvin tulisten ruokien kumppaniksi. Porkkanakukat ovat helppo tehdä: kuori porkkana, viipaloi tyviosa ja leikkaa teräväkärkisellä veitsellä pienet kolot terälehtien väliin. Maistuu tietysti yhtä hyvälle, vaikka tyytyisit vain viipaloimaan porkkanan.




1 l vettä
1/2 kasvisliemikuutio

2 porkkanaa
1 dl parsakaalia
100 g lasinuudelia (vermiselliä) 
1 dl kuivattuja tai tuoreita sieniä, tässä käytetty kuivattuja herkkutatteja
200 g kiinteää tofua
1 - 2 rkl kalakastiketta
(tuoretta korianteria)

Kuumenna vesi ja liota liemikuutio. Lisää porkkanaviipaleet ja parsakaalia. Anna kypsyä 1 - 2 min. miedolla lämmöllä. Lisää lasinuudelit, sienet ja tofu. Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Mausta kalakastikkeella.

Inspiraation keittoon sain Appon's Thai Food -blogista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti