Galangalin juurella maustettu tulinen kana-kookoskeitto Tom Kha Gai saa ruokavieraat yleensä innostumaan thairuoasta.Helpoin tapa tehdä sen liemi on ostaa maustetahnaseos kaupasta.
Maukkainta keitto kuitenkin on itse keitetystä liemestä eikä mikään korvaa tuoreen galangalin makua tai sitruunaruohon raikasta tuoksua.
Liemi:
1 l kasvis- tai kanalientä
6 limetin lehteä *
3 tulista chiliä
2 rkl kalakastiketta
1 rkl limetinmehua (tai sitruunamehua ja ripaus sokeria)
1 sitruunaruohon varsi, 2 cm paloiksi leikattuna, kevyesti murskattuna *
Keiton ainekset:
300 g kanan rintapaloja (luut mukana), suupaloiksi leikattuna
1-2 pussia kookosmaitojauhetta *
kuivattuja tai tuoreita sieniä (suppilovahverot ja herkkutatit sopivat hyvin)
kirsikkatomaatteja
1 tl sokeria
korianterinlehtiä
* aasialaisista kaupoista, sitruunaruohoa löytyy monista valintamyymälöistäkin
* aasialaisista kaupoista, sitruunaruohoa löytyy monista valintamyymälöistäkin
Kuumenna liemi, lisää mausteet ja anna kiehua noin 5 minuuttia, jos käytät thailientä, kasvislientä käyttäessäsi 10-15 minuuttia. Lisää kookosjauhe ja kanapalat. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää limetinmehu, kalakastike, sienet ja tomaatit sekä hyppysellinen sokeria korostamaan makuja. Tarkista maku ja lisää kalakastiketta, chiliä tai limetinmehua. Tom Kha Gain tulee olla tulista, sitruunaista ja täyteläisen kookoksen makuista. Jos käytät liian vähän kookosmaitoa, liemi muistuttaa tiskivettä.
Koristele korianterinlehdillä ja tarjoa höyrytetyn jasmiiniriisin kera.
Koristele korianterinlehdillä ja tarjoa höyrytetyn jasmiiniriisin kera.
Kiitos reseptistä! Tein n nelikertaisen annoksen, 2 kg kanaa. Käytin valmista tahnaa, puolet ohjeen mukaisesta annostuksesta ja silti tuli sopivan tulista ja suolaista. Lisäksi tuoretta galangalia, sitruunaruohoa, muutama tippa kalakastiketta, limen mehua. Ja kantarelleja. Hyvää oli ja kaikki meni. Tästä tulee yksi perheen lempiruuista. Seija
VastaaPoistaKokeilkaa myös vihreää kanacurrya - se on tosi helppo tehdä, kun käyttää valmista maustetahnaa.
VastaaPoista