Possu-perunacurry
Ainekset (4 hengelle):
400 - 500 g sianlihaa
4 perunaa
1 sipulia
1 valkosipuli
2 sitruunaruohon vartta
1 galangaljuuren pala (4-5 cm)
kaffir-limetin lehtiä (saa
aasialaisista kaupoista)
ruokaöljyä paistamiseen
kalakastiketta
suolaa
Possucurry alkaa olla valmista, vielä tarvitaan limetin lehdet. |
Paloittele kaikki ainekset: possunliha
suikaleiksi ja perunat suupalan kokoisiksi paloiksi, sipuli ja
tomaatit lohkoiksi. Valkosipuli silputaan pieneksi, kuorittu galangal
siivuiksi ja sitruunaruoho noin 4 cm pätkiksi. Niiden rakenteen voi
murskata veitsen kamarapuolella, jolloin maku irtoaa paremmin.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja
lisää sipulit, galangal, sitruuna ja possunliha. Kääntele
lihapaloja, anna kypsyä.
Lisää perunakuutiot ja noin 1 dl
vettä, kypsytä keskilämmöllä varovasti sekoitellen kunnes neste
on imeytynyt ja perunat ovat sopivasti pehmenneet. Mausta kalakastikkeella ja tarvittaessa suolalla. Lisää
viimeiseksi limetin lehdet.
Tarjoile höyrytetyn jasmiiniriisin
kera.
Lihan voi korvata rapeaksi paistetulla kiinteällä tofulla.
Tofucurry
Ainekset (4 henk.)
1 sipuli
3 tomaattia
1 pkt kiinteää tofua
4 kananmunaa
200 g (pitkiä valkeita) mung-pavun
ituja
ruokaöljyä paistamiseen
osterikastiketta, suolaa
Valmistus
- Paloittele sipuli ja tomaatit. Viipaloi tofu poikittain.
- Riko kananmunat kulhoon ja sekoita varovasti rakenne rikki.
- Kuumenna öljy, paista munaseos molemmin puolin. Nosta pannulta ja leikkaa suikaleiksi.
- Lisää pannulle hieman öljyä, paista tofu rapeaksi. Nosta pannulta ja leikkaa suikaleiksi.
- Lisää pannulle sipulit ja viimeksi tomaatit, sekoita joukkoon tofu- ja munasuikaleet.
- Mausta osterikastikkeella, suolalla ja anna kypsyä noin 5 minuuttia.
- Sekoita viimeiseksi joukkoon idut.
Tarjoile jasmiiniriisin kera. Tofucurryn lisukkeena voi käyttää chilikastiketta.
Jälkiruuaksi sopii kookoshyydyke, jossa hyytelöimisaineena on käytetty agaria. Valmiita kookosagarjauheseoksia saa aasialaista kaupoista. Kokeilunhaluinen voi testata Appon's Thai Food -blogin ohjetta http://www.khiewchanta.com/archives/desserts/jelly-agar-recipes/salty-sweet-dessert-ta-ko.html
Ruokaohjeet: Hla Han, kuva UN Women Porvoon ruokaillasta 5.3.2012
Jälkiruuaksi sopii kookoshyydyke, jossa hyytelöimisaineena on käytetty agaria. Valmiita kookosagarjauheseoksia saa aasialaista kaupoista. Kokeilunhaluinen voi testata Appon's Thai Food -blogin ohjetta http://www.khiewchanta.com/archives/desserts/jelly-agar-recipes/salty-sweet-dessert-ta-ko.html
Ruokaohjeet: Hla Han, kuva UN Women Porvoon ruokaillasta 5.3.2012
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti