keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Puutarhurin pesto

Vuohenputki ja karhunlaukka sopivat peston aineksiksi vähintään yhtä hyvin kuin edellisen postauksen kasvislettuihin.

Pestokastikkeeseen tarvitset:
noin 2 dl nuoria vuohenputken versoja
noin 1 dl karhunlaukan lehtiä tai ruohosipulia
1 valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä

Huuhdo viherainekset ja ryöppää ne 1-2 minuutin ajan kiehuvassa vedessä. Valuta ja jauha hienoksi valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa esimerkiksi yleiskoneessa. Lisää mausteet.

Kastikkeen kanssa maistuu mainiolta tonnikala. Kuumenna pannu ja lisää hieman oliiviöljyä ja silputtu valkosipulin kynsi sekä pari desilitraa pestokastiketta. Tarkista maku, lisää suolaa ja mustapippuria tarvittaessa.

Keitä pasta ja sekoita kastike joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti