sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Wokattu tuplatofu

Viikonlopuksi kotiin tullut liikunnan opiskelija kaipaa tofua. Päätin tuplata tofuannoksen ja käytin wokkiin sekä tuoretta että kuivattua tofua.

rypsiöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 pkt kiinteää tofua kuutioituna
pari kuivattua tofutötteröä
keltainen paprika
kevätsipulin varsia
(1/4 tl chilijauhetta)
2 rkl vaaleaa maizenasuurustetta
soijakastiketta
1 dl vettä

Liota kuivattu tofu kuumassa vedessä ja leikkaa noin parin sentin viipaleiksi. Silppua valkosipulin kynsi.

Kuumenna wokki, lisää öljy ja valkosipuli. Kääntele valkosipulisilppua muutaman kerran.

Lisää tofukuutiot ja -silppu ja anna ruskistua kevyesti. Lisää paprika ja mausta soijakastikkeella.

Kaada joukkoon vesi, anna sen imeytyä hetken ajan. Sekoita sitten maizenasuuruste.

Lisää viimeiseksi silputtu kevätsipuli.

Tarjoa nuudeleiden tai höyrytetyn riisin kera.

2 kommenttia:

  1. Voiko kuivattua tofua tehdä itse? Jos, niin miten?


    Kiitos taas Kultaisista resepteistä!


    - Siivekäs

    VastaaPoista
  2. Google osasi vastata tähänkin: http://www.vegetarianrecipesandcooking.com/homemade-yuba-bean-curd-skins-recipe.php

    Wikipediasta taas löytyy tietoa kuivatusta tofusta yleensä
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tofu_skin

    ja täältä vinkkejä erilaisten tofujen käytöstä
    http://chinesefood.about.com/library/weekly/aa071902a.htm

    VastaaPoista