Vaikka joulu on ollutta ja mennyttä, maustesilakoita voi syödä edelleenkin. Tässä joulun alla kehittämäni etikkasilakoiden ohje:
500 g silakkafileitä
Marinointiliemi:
3 dl vettä
1 dl etikkaa
1 rkl suolaa
Sekoita marinointiliemen ainekset ja liota silakkafileitä siinä yön yli viileässä.
Mausteliemi:
2 sitruunaruohon vartta parin sentin pätkiksi leikattuna
1 limetin mehu ja raastettu kuori
3 valkosipulin kynttä
1 dl sokeria
2 dl vettä
1 dl valkoviinietikkaa
Kuumenna vesi, liuota sokeri siihen ja lisää etikka, limetinmehu ja kuoriraaste. Anna jäähtyä. Nuiji tai painele veitsen varrella sitruunaruohon palasia, jotta niistä irtoaa mahdollisimman paljon aromia.
Asettele lasitölkkiin kerroksittain silakkafileet ja sitruunaruoho. Kaada täysin jäähtynyt mausteliemi päälle.
Anna maustua kylmässä 1 - 2 päivää. Säilyy jääkaapissa noin viikon.
Silakan maustuessa voit tehdä matkan thaimaalaiselle ruokatorille http://www.flickr.com/photos/thai-food-blog/sets/72157622704727771/show/
Sitruunaruohon kuva on The Conscious Kitchen -blogin pitäjän Emilie Hardmanilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti